Pohištvo

Kvalitetna ležišča

7. aprila 2014

LežiščaVsakodnevno skoraj tretjino časa preživimo v postelji. Brez tega preprosto ne gre. Da pa bi čas v postelji čim bolje izkoristili, potrebujemo dobra ležišča. Ko smo v postelji, se želimo čim bolj spočiti, saj so dnevi težki, mi pa utrujeni. Ležišča imajo pri tem bistveno vlogo.

Pri izbiri oz. nakupu ležišča moramo paziti, da bo le to nam čim bolje ustrezalo in se nam prilagajalo. Ljudje imamo različne potrebe po izbiri ležišča. Nekaterim ustrezajo trša, spet drugim mehkejša ležišča. Ta so na voljo v štirih različnih trdotah in imajo različne oznake. H1 oznaka predstavlja najmehkejše ležišče, H2 srednje trdo, H3 trdo in H4 zelo trdo ležišče. Ko izbirate ležišča, morate poleg izbrati tudi primerno kombinacijo lesenega dna. Tudi pri izbiri podlag je na voljo večje število različnih kombinacij, vendar o tem bomo pisali nekoliko kasneje. Kako izbrati pravo kombinacijo ležišča in letvenega dna, preverite na www.optimo.si.

Izbira pravega ležišča je odvisna tudi od sestave jedra. Jedro je lahko sestavljeno iz vzmeti, pene ali lateksa. Zopet je težko odgovoriti kaj je boljše. Vsakomur ustreza svoj sistem. Vsako ležišče ima tudi prevleko. Sestava le te je lahko zelo različna. Na voljo so vam prevleke iz viskoze, poliestra, modala, liocela, poliamida, elastana, sisala in polipropilena.

Pri iskanju vedno izberite, v kolikor ste alergik, opcijo da je ležišče primerno za alergike in se tako znebite kasnejših težav. Poleg klasičnih ležišč so vam na voljo tudi otroška ležišča dimenzij 60×120 ter 70×140.

Pred nakupom ležišča je smiselno le tega tudi testirati. To lahko opravite v številnih salonih po vsej Sloveniji. Kje se nahajajo ti saloni lahko preverite na optimo.si/sl/index/saloons. Poleg ležišč so vam na voljo tudi vzmetnice ter vodne postelje.