Storitve in trgovina Vse za dom

Motorna žaga

26. aprila 2014

Ko želite doma obrezovati drevje potrebujete kar nekaj orodja. Motorna žaga je orodje, ki je tudi pomembna za obrezovanje. Pa ne samo za to, potrebujemo jo tudi ko gremo v gozd napravljati drva. Danes ima motorno žago že skoraj vsaka družina, saj jo potrebujejo pri delu.

Če še nimate svoje motorne žage vam priporočamo, da obiščete spletno stran http://proficenter.si/ponudba/motorne-zage-in-skarje/motorna-zaga-ms211 in si jo naročite. Imajo veliko različnih motornih žag s tremi  različnimi znamkami. To so Makita (Dolmar), Hitachi (Tanaka) ter Husqvarna.

Motorna žaga sodi med najbolMotorna žagaj razširjeno napravo z motorjem na bencin. Konec 19. stoletja se je začel prvi razvoj teh žag in  tako sta leta 1919 Finec Arbot in Nemec Garber začela prva ločeno patentirali motorne žage. Tako so iznašli motorno žago, ki je imela brezkončno verigo, ki pa jo je Stihl, leta 1932 patentiral.

Če kupujete motorno žago se najprej pri svetovalcu pozanimajte kako močno potrebujete. On vas bo po vsej verjetnosti vprašal za kaj jo boste potrebovali. S tem bo mislil ali jo uporabljate za lažja ali težja dela. Se pravi, če boste z njo žagali tanjše veje ali debelejše hlode. Motorne žage se seveda ločijo po moči motorja v kW. Motorna žaga, ki ima manj  kot 2,5 kW je priporočljiva za domačo uporabo. Kar je nad 2,5 kW je že v redu, za podiranje kakih večjih hlodov. Sedaj pa vas zanima katera znamka je najboljša motorna žaga? Odlične so Husqvarne ali Stihl motorne žage ter Jonsered. Seveda tudi ostale niso slabe, vendar dražja kot je motorna žaga, boljša je.