Storitve in trgovina

Naložbeno zlato za brezskrbno prihodnost

15. oktobra 2017

Za zlato je že od nekdaj veljalo, da velja za eno od najbolj plemenitih kovin. Če ga imamo vsaj nekaj doma, potem vemo, da lahko z njim tudi zaslužimo. Seveda pa je cena oziroma dobiček odvisen predvsem od vrste zlata. Pogosto slišimo tudi za besedno zvezo naložbeno zlato. Pri tem mislimo predvsem na prodajo in tudi na nakup zlata. Kakor koli že obe dejavnosti oziroma storitvi sta izjemno priljubljeni in tako bo verjetno tudi ostalo.

Naložbeno zlato in srebro

Če želimo torej služiti z zlatom, potem si moramo najprej zagotoviti pravega ponudnika, s katerim bomo poslovali na pošten in korekten način. V Sloveniji je takih ponudnikov veliko, izbrati pa moramo svojega. Postopek je potem izjemno enostaven. Pravne in fizične osebe so oproščene davka na dodano vredno pri nakupu in prodaji plemenitih kovin. Naložbeno zlato je mogoče kupiti, tudi preko spletnega povpraševanja.

naložbeno zlato

Postopek nakupa in prodaje plemenitih kovin

Ne glede na to, ali gre za nakup ali prodajo, ga lahko izpeljete v poslovalnicah ali pa kar preko spleta oziroma preko telefonskega povpraševanja. Plačilo naložbenega zlata in srebra in tudi naložbenih kovancev je mogoče le po predračunu na banki ali pa preko elektronskega bančništva. Pri tem so gotovinska plačila omejena, predvsem zaradi varnosti.

V poslovalnicah nam pripravijo predračun

Če se torej odločimo obiskati izbrano poslovalnico, potem nam je zagotovljeno, da bodo tam za nas pripravili predračun, ki je sestavljen po trenutno aktualnih cenah. Ker pa se cene stalno spreminjajo, predračun traja zelo malo časa, lahko celo manj kot eno uro. Naložbeno zlato in srebro je lahko v zlatih palicah, kovancih ali različnih zbirateljskih primerkih.

V tem času je torej nujno potrebno, da se predračun plača in hkrati prinese tudi potrdilo o plačilu. Dobavni roki pa so potem nekje do največ treh tednov. Če pa je povpraševanje izjemno, potem moramo počakati tudi do dveh mesecev.