Moda

Otroške japonke

6. septembra 2018

Katera obutev bo otrokom najbolj povšeči? To je nemogoče reči, saj vsi poznamo muhast značaj malčkov, ki so pri izbiri obutve in oblačil pogosto še bolj zahtevni kot odrasli. Poleg tega je vse odvisno od okoliščin, vprašati se moramo, za kakšen namen bo otrok sploh uporabljal novo obutev. Japonke so na primer uporabne v povsem drugem okolju kot zimski škornji, sta pa obe opciji v svojem okolju najboljša izbira. Jasno je torej, da moramo biti pri izbiri otroških čevljev posebej previdni, ne moremo vzeti kar prvega para, ki nam pride pod roke.

Poletna obutev za otroke

Otroške japonke vsekakor izstopajo med izdelki, ki jih bodo otroci s pridom uporabljali v poletnih dneh. Kakšnih smiselnih alternativ skorajda ni, saj japonke v praktično vseh ozirih predstavljajo optimalen čevelj za poletne sprehode in igro ob morju. Prav za potrebe otrok pa imajo japonke še nekaj posebnih prednosti.

Otroške japonke

Za čevelj, ki ga želimo uporabljati ob morju, je še posebej pomembno, da je odprt, tako da se v njem ne kopičijo kamenčki, pesek in drugi vsiljivci. To je pri otroški obutvi še posebej pomembno, saj so nadobudni malčki običajno nekoliko bolj razigrani in pri skakljanju po plaži v čevlju hitro naberejo zvrhan kupček peska. To se ne bo zgodilo, če uporabijo otroške japonke oziroma druge odprte čevlje – v tem primeru pesek sproti izhaja iz čevlja, predvsem pa se pod otroško stopalo ne bodo zagozdili kamenčki. To pomeni, da bo pohajkovanje ob morju bistveno bolj prijetno, tako za otroke kot za starše, ki bodo imeli mir pred stalnimi tožbami o vsiljivcih v čevlju.

Poleg tega pa mora biti poletna obutev za otroke tudi vodoodporna. Naj otroku še tako zabičamo, da naj ne zmoči svojih oblačil ali čevljev, je praktično nemogoče zadržati malčka, ki bo prej ali slej zakorakal v vodo. Bolje je, da ga opremimo z opremo, ki je za takšne podvige kot nalašč – pri obutvi so to otroške japonke, medtem ko med oblačili najbolj izstopajo kopalke.

Japonke, kot nalašč za otroke

Poleg vseh omenjenih funkcionalnih prednosti pa imajo otroške japonke še en velik plus – na voljo so v različnih oblikah, velikostih in barvah, tudi poslikane s priljubljenimi otroškimi motivi!