Računalništvo in splet

Poceni tonerji

28. februarja 2014

TonerjiSte lastnik tiskalnika pa si ne želite, da vam zmanjka barve ravno med tiskanjem zelo pomembnih dokumentov? Odločite se za nakup tonerjev in minimizirajte možnost, da vam zmanjka barve za tisk ravno takrat, ko je to najmanj zaželeno. Poceni tonerji za tiskalnike so vam na voljo na strani Kartuše.net. Izbirate lahko med tonerji za znamke tiskalnikov HP, Samsung, Kyocera, Canon, Xerox, Epson, Oki, Konica Minolta, Lexmark, Panasonic, Ricoh, Brother in Dell. Pri vseh artiklih je navedeno tudi, koliko strani posamezni toner lahko natisne. Črni tonerji omogočajo, da natisnemo približno 2000 strani in več, barvni pa nekoliko manj.

Kako delujejo tonerji? Laserski tiskalnik barvni prah na papir zapeče s pomočjo laserja. Za to skrbi poseben elektrostatično nabit boben z močno segretimi valji. Uporabljajo se predvsem v poslovnem svetu, saj v gospodinjstvih ne tiskamo tolikšnega števila strani. Zelo dobra lastnost tonerjev je, da jih lahko obnavljamo in sicer tako, da ponovno natresemo barvni prah v kartušo. Garancija tonerjev je večinoma časovno neomejena, zato se kvaliteta tiska zaradi ponovne polnitve bistveno ne zmanjša. Tonerji so tako rekoč velike kartuše. Glavna razlika med njimi je, kot smo že omenili v tem članku, da so kartuše namenjene za manjšo uporabo, tonerji pa za večjo. Življenjska doba oziroma rok trajanja tonerjev je skoraj neomejena, saj lahko en zdrži tudi nekaj let. Pazljivi moramo biti le na to, kje jih hranimo. Na vlažnih mestih se namreč prah lahko sprime skupaj. Pred vstavitvijo v tiskalnik je vedno potrebno toner dobro pretresti.

Potrebujete barvo za vaš laserski tiskalnik pa niste prepričani, kateri toner je pravi? Ne skrbite, saj spletna stran Kartuše.net omogoča izpis vseh primernih tonerjev za vašo napravo. Vse kar morate narediti je, da v iskalnik zgoraj desno vnesete model tiskalnika. Izbirate lahko med originalnimi in kompatibilnimi tonerji. Za vsa naročila v vrednosti nad 35€ je dostava popolnoma brezplačna.