Prosti čas in zabava

Postojnska jama

4. decembra 2013

Postojnska jamaPostojnska jama je čudovit in zelo dolg kraški jamski sistem blizu Postojne in je najlepši v Sloveniji. Postojnska jama je prav tako  lepotica svetovnih razsežnosti. Obiskujejo jo ljudje vseh generacij, od otrok pa vse do starejših v bolj zrelih letih. ZA vsakogar se najde nekaj, kar ga navdušuje. Postojnska jama je posebna, ker je edina jama z dvotirno železnico, po kateri se z vlakcem odpeljete v neznano. Za vsakim ovinkom je kapniški raj, saj ima Postojnska jama več kot 20 km rovov, galerij in veličastnih dvoran polnih stalaktitov, kapniških zaves, stebrov, stalagmitov ter drugih zanimivih oblik. S tem vam jama nudi enkratno doživetje podzemnega sveta.

Postojnska jama vam ponuja tri glavne znamenitosti, ki so zagotovo vredne ogleda. V jami prebiva človeška ribica, ki že od nekdaj buri ljudsko domišljijo, v njej je tudi petmetrski dragulj – stalagmit Briljant, pozabiti pa ne smemo na čudovito špagetno dvorano, ki slovi po svojem značilnem izgledu. V njej so namreč kapniki, ki visijo s stropa in izgledajo kot špageti. So zelo tanki in prosojni. Postojnska jama vsako leto prireja tudi predstave živih jaslic. Ogledati si jih je mogoče pred in po Božiču v notranjosti jame. Spremljajo jih tudi zbori, ki pričarajo še zanimivejše vzdušje v jami. Postojnska jama pa nima le ene prireditve. Skozi vse leto se v jami vrsti kar nekaj dogodkov, ki zagotovo pustijo vtis.

V okolici Epic Eco Hotel group pa so poleg Postojnske jame še druge turistične točke kot naprimer: Predjamski grad znan po tem, da je zgrajen v več kot 100 m visoko steno, Lipica – domači kraj svetovno znanih lipicancev, Škocjanske jame, ki se nahajajo v regijskem parku Škocjanske jame, Bled, ki je naravni biser z otokom, ki kraljuje sredi alpskega jezera … Vsa ta neokrnjena narava vam ponuja neskončno možnosti za preživljanje prostega časa, ki ga preživite sami ali v krogu družine in prijateljev.