Vse za dom

Toplotne črpalke za ogrevanje vsakega doma

24. februarja 2017

Vsekakor je ogrevanje doma zelo pomembno. Vse pogostejša izbira so toplotne črpalke za ogrevanje. Toplotne črpalke so zelo zaželene, saj imajo zelo majhne emisije CO2, kar pa je zelo pomembno zaradi varovanja okolja. Toplotne črpalke zrak voda, ki jih imajo na izbito v spletni trgovini eMundia imajo visoke energijske izkoristke in so zelo kvalitetne. Toplotne črpalke zrak voda so eden od mnogih načinov ogrevanja in hlajenja, a vsekakor ni edina naprava, ki vas lahko greje v mesecih, ko se temperature spustijo ali vas hladijo, ko vam je vroče.toplotne črpalke

Izbira toplotne črpalke je še posebej priporočljiva, ko v bližini svojega doma nimate na voljo vodnega vira za toplotno črpalko voda voda, niti dovolj zemlje za postavitev toplotne črpalke zemlja voda. Toplotne črpalke zrak voda so tudi cenovno najbolj ugodne v primeru izbire med temi tremi možnostmi. Vsekakor so toplotne črpalke zrak voda primerna izbira v stanovanjih, ki imajo manj kot 200 kvadratnih metrov talne površine in običajni izolacijo. Dobro pa delujejo tudi v večjih stavbah z majhnimi izgubami toplotne energije.

Za boljše delovanje toplotne črpalke lahko usmerite zrak – topel zrak iz toplotne črpalke bo imel največji učinek, če ga boste usmerili proti tlom. V kolikor pa želite da vas hladi pa ga usmerite višje. Ko iz toplotne črpalke piha hladen zrak bodite še posebej previdni, da ne bo le ta usmerjen neposredno v vas, saj lahko to pripelje do neprijetnih zdravstvenih težav. Izogibajte pa se tudi usmerjanju toplotne črpalke v vaš delovni prostor, v upanju, da se boste tako bolje ogreli ali ohladili in lažje delali, saj vam bo poleg že omenjenih zdravstvenih težav prinesel tudi druge nevšečnosti. V kolikor povečate prostor, ki ga greje ali hladi toplotna črpalka z odpiranjem vrat bo tako zrak zakrožil po celotnem stanovanju in vam ne bo treba ogrevati ali hladiti vsakega prostora posebej. V toplotni črpalki pa se tudi radi mašijo filtri za prah, zato redno skrbite za njihovo čistočo in tako poskrbite za boljše delovanje le teh. V kolikor filtrov ne čistite redno, prah, ki se nabira na njih oslabi njihovo delovanje, zato je redno čiščenje zelo priporčljivo.