Zdravje

Zanesljive kontaktne leče

3. julija 2014

Kontaktne lečeČe razmišljate da bi si kupili kontaktne leče, se lahko posvetujete in jih naročite na spletni strani mojoptik.si. Pri njih pa se lahko naročite tudi na pregled oči. Če sploh še ne veste kaj so kontaktne leče, to so pripomoček za korekcijo vida, ki dopolnjujejo očala. Priročne so v mnogih situacijah, na primer pri športu, saj so zelo udobne in enostavne za uporabo. Če boste pravilno upoštevali navodila kontaktnih leč in njihovo nošenje, boste lahko kmalu uživali v njihovi uporabnosti in svobodi.

Še preden začnete uporabljati kontaktne leče, morate prej opraviti pregled vida in se posvetovati z vašim okulistom. Seznaniti se morate z uporabo kontaktnih leč, njihovim čiščenjem in shranjevanjem. Pomembno je znati tudi postopek vstavljanja in odstranjevanja za kontaktne leče.

Vse kontaktne leče pa niso enake, zato je pomembno da najdete takšne, ki vam ustrezajo. Za začetek najbolje, da vzamete preizkusne kontaktne leče, da vidite, kako jih vaše oko sprejema. Poznamo več vrst leč, kot so tedenske, mesečne, trde, mehke, dnevne, nočne…

O nošenju kontaktnih leče morate vedeti, da so glavni korekcijski pripomoček še vedno očala, kontaktne leče so lahko le njihovo dopolnilo. Vsak večer pred spanjem je treba kontaktne leče odstraniti in primerno pospraviti, najpomembnejše pravilo pri odstranjevanju leč pa je higiena in umivanje rok, da ne vnesete v oko kakšno bakterijo, ker za tem lahko sledijo hujša vnetja oči ali celo oslepitev.

Preden se odločite za kontaktne leče in njihov nakup se posvetujte z vašim okulistom in seznanite z njihovo uporabo.