Zdravje

Čiščenje črevesja in dobro počutje

13. avgusta 2015

Naše telo in organi v njem opravljajo vsakodnevno nešteto veliko funkcij, ki so vse izredno pomembne za naše dobro počutje, pravilno delovanje in preživetje. Zato je pomembno, da za svoje telo lepo poskrbimo, da se bomo dobro počutili in da bomo zdravi. Za svoje telo in organe boste najbolje poskrbeli tako, da se boste dovolj gibali in boste telesno aktivni, da se boste zdravo prehranjevali in če čuvali pred raznimi nevarnostmi. Prebavila so eden izmed organskih sistemov v našem telesu in skrbijo za prebavljanje zaužite hrane. Prebavni sistem se začne v ustih, konča pa v danki. Ostali organi prebavnega traku pa hrano prebavijo in iz nje izsrkajo hranilne snovi.

Ker so prebavila pomemben sistem v našem telesu moramo poskrbeti tudi za njih in za ravnotežje črevesne flore. Čiščenje črevesja je za to idealen način. Čiščenje črevesja je tako zelo pomembno, saj vsak dan uživamo hrano, ostanki le te pa lahko ostanejo v črevesju in se ne izločijo, kar lahko povzroči slabo počutje, črevesna obolenja ali v najhujšem primeru tudi črevesni rak. Temu se seveda lahko izognemo s čiščenjem črevesa, drugače pa je tudi zelo koristno, da uživate čim manj mastne hrane in maščob, soli in enostavnih ogljikovih hidratov, kot so sladkarije.

čiščenje črevesja

Vzpostavljanje ravnotežja črevesne flore in čiščenje črevesja je pomembno zato, da iz črevesja odstranimo zastalo blato. Zastalo blato lahko povzroči mnogo neprijetnosti, kot so vstop strupov iz črevesja v krvni obtok, zmanjšana sposobnost vsrkavanja mineralnih in koristnih snovi iz hrane, zaprtost in s tem povezane podobne težave. Če vas zanima več informacij na temo čiščenje črevesja, si jih lahko preberete na spletni strani www.avogel.si. Na njihovi spletni strani poleg tega najdete še ostale koristne informacije in nasvete na področju zdravja.