Razno

Kaj je to ukinitev registrskih računov?

19. junija 2016

Verjetno veste, da ljudje služijo denar na zelo različne načine. Nekateri so zaposleni v tovarni, spet drugi v kakšni trgovini in tako dalje. Obstajajo pa tudi ljudje, ki se ukvarjajo s finančnimi posli, kot so kakšni vrednostni papirji in tako dalje. Vsi, ki se ukvarjate s služenjem denarja na takšen način zelo dobro veste, kaj so to registrski računi in verjetno vam bo tudi jasno zakaj so se končno odločili, da jih ukinejo. Vsi, ki vas zanima  GBD – ukinitev registrskih računov preberite članek do konca, saj bomo navedli nekaj zanimivih dejstev na to temo.

ukinitev registrskih računov

Ukinitev registrskih računov se je že dolga leta napovedovala in sedaj je nekako končno prišlo do tega. Seveda nekateri niso bili za to, toda večina je zmagala in tako pač mora biti. Ukinitev registrskih računov bo sigurno prinesla veliko spremembo na tem področju, torej na področju trgovanja z vrednostnimi papirji, toda to je nekako že čisto jasno. Vsi, ki veste zakaj so se ti računi sploh uporabljali nekako tudi veste verjetno, da je bilo vse skupaj zelo naporno zaradi vseh potrebnih papirjev in tako dalje. Sedaj tega ni več in to je seveda boljše. Ljudje se trudijo, da bi lahko imeli čim več kvalitetnih storitev, s katerimi lahko opravljajo hitro.

Ukinitev registrskih računov je prav gotovo pripeljala precej sprememb, tako da vsekakor je sedaj na voljo precej bolj enostavno poslovanje z vrednostnimi papirji, kot je bilo pred leti. Seveda so tudi sedaj neke spremembe na katere morate biti pozorni, tako da vsekakor je treba se tega zavedati. Ukinitev registrskih računov se je kar nekaj let pripravljala če smemo tako reči in sedaj je končno prišlo do tega, da se bo to izvršilo. Nekateri so pač morali priti na oblast, da so ta zakon nekako spustili čez, kar je seveda zelo pozitivno s stališča tistih, ki so že od samega začetka podpirali ta predlog.