Vse za dom

Kuhinje za vse okuse

5. septembra 2015

V vsakem domu je prehrana zelo pomembna, posebej za ljubitelje zdravih domačih jedi. Posledično so kuhinje v katerih ustvarjamo kulinarične umetnine zelo pomemben prostor v hiši, saj se ženske, ki rade gospodinjijo tam zadržujejo precej časa. Je res da je kuhinja od vseh prostorov v hiši ena najdražjih naložb, vendar jo radost ob dobrem kosilu še kako poplača. Za kuhinje je poleg samega pohištva potrebno nakupiti še cel kup gospodinjskih aparatov od hladilnika do pečice, štedilnika, mikrovalovne pečice, zamrzovalnika, raznik mešalnikov, pribora in posod. Ponavadi pripomočki v kuhinjah zdržijo vsaj okoli 10 let, zato se investicija vanje po nekem času povrne.

Kuhinje

Zelo dobro je, kadar so kuhinje urejene praktično, tako da imamo vse na dosegu roke in da hitro najdemo vse potrebno. Dandanes so že zelo dobro funkcionalne, saj so že sami dizajni kuhinj narejeni tako da so predalniki in police zelo pregledni, prostorni in pametno razporejeni ter da imajo dobre izkoristek prostora. Moderno je da so sodobne kuhinje oblikovane zelo minimalistično, iz gladkih in sijočih površin, z velikimi predalniki in omarami, da dajejo zelo čist in urejen izgled, hkrati pa ravno zaradi tega nudijo ogromno prostora.

Kuhinje so tudi nekakšen prostor, kjer se v času kosila ponavadi zbere cela družina, skupaj poje kosilo, se pogovori o preteklem dnevu in si nameni nekaj časa. Zato je zelo pomembno, da se vsi člani družine v njej dobro počutijo, da se tam radi zadržujejo. Na vzdušje v kuhinji zelo vpliva tudi to kakšne barve ste zanjo izbrali, najbolj pogosto se ljudje odločijo za nevtralne barve lesa, črno ali belo, ter velikokrat tudi rdečo, potem pa dodajo posebno piko na i prostoru z barvnimi dodatki, zelo veliko se jih odloči steno za kuhinjskim pultom pobarvati zeleno ali oranžno. Kuhinje so pogosto tudi prostor kjer se domači družijo s svojimi obiskovalci, zato je to še en razlog, da prostor izgleda domače, prijetno in da vzbuja občutek dobrodošlosti.