Storitve in trgovina

izbira obleke za obhajilo

23. marca 2015

obleke za obhajiloNekateri otroci so vzgojeni v krščanski veri, in za njo veljajo razni dogodki skozi katere morajo otroci da se jih sprejme v to skupnost. Začne se že s krstom, ko krstijo malčke, kateri se še sploh ne zavedajo svojega obstoja in se ne znajo odločati. Potem morajo opraviti obhajilo. Tukaj otroci že znajo razmišljati in se zavedajo samih sebe. Za ta obred se nosijo obleke za obhajilo. Težja pa je izbira obleke za obhajilo. Namreč, vsi bi radi izgledali nekoliko drugače od svojih vrstnikov vendar je še vseeno dobro, da so med sabo usklajeno oblečeni, in da preveč ne izstopajo.

Obleke za obhajilo, pri fantkih, je izbrati čisto enostavno. Pride se v trgovino kjer prodajajo obleke, se pogleda kaj imajo, izbere prvo ki vam pade v oči, ter se jo pomeri. Fantki ponavadi ne komplicirajo glede oblek in bodo že zadovoljni s prvo obleko. Zato je dobro, da se obleke za obhajilo pomeri in da fantek naredi nekaj gibov v obleki, da se vidi če mu obleka lepo stoji.

Pri deklicah pa so obleke za obhajilo prava nočna mora, če so te preveč razvajene. Zgodi se namreč to, da vidi eno obleko, pa ji je všeč in jo pomeri, potem ji ni več všeč, pa vidi drugo itn… Lahko da pomeri več oblek, pa so ji vse všeč in se potem ne more odločiti, lahko pa da ji kar naenkrat ne bo všeč nobena.

Če pride do tega, je potrebno obiskati več trgovin kjer se prodajajo obleke za obhajilo, to pa je pač nujno zlo, če se deklica ne more odločiti katero obleko bi nosila. Temu se lahko izognete tako, da deklico ne peljete nikamor, vendar ji kar kupite prvo obleko, ki vam bo všeč.

Obleke za obhajilo pa ker so majhne, niso za daljšo uporabo, zato se jih večinoma sposoja, če pa jih kupite, pa jih lahko daste v okvir, ko jih otrok preraste, ali pa jo nekomu podarite.