Storitve in trgovina Zdravje

Kakšni so ukrepi proti izpadanju las

28. februarja 2015
proti izpadanju las
Tableti proti izpadanju las

Preden se posvetimo temi, kakšni so ukrepi proti izpadanju las, moramo najprej na kratko omeniti, zakaj lasje sploh izpadajo. Zmotno je mnenje da ima človek čez celo življenje vedno iste lase. Lasje namreč naravno odpadajo, vedno pa rastejo novi. če je razmerje med odpadanjem in rastjo las enako ena, potem ukrepi proti izpadanju las niti niso potrebno, saj bo število las na glavi vedno enako, oziroma v neki meji.

Da pa se izpadanje las poveča, pa je lahko krivih več stvari. Na to lahko recimo vpliva stres v službi oziroma delovnem mestu, kaj lahko naredimo proti izpadanju las v tem primeru je, da si moramo najti čas, da se sprostimo, lahko gremo na masažo ali pa si kupimo kakšen pripomoček za masiranje lasišča, določeni pripomočki lahko kar dobro zmanjšajo stres, ki ga prinesete domov.

Največji povzročitelj za izpadanje las pa je kemoterapija in sevanje. Ti agresivni načini “zdravljenja” delujejo tako da razbijejo celično strukturo ne-zdravih celic, da jih potem nadomestijo zdrave, pri tem se telo trudi da “proizvede” dovolj celic, da lahko škodo popravi. Ker pa sevanje tudi uniči zdrave celice, je telo zaradi tega še bolj utrujeno. Zaradi tega pa tudi začnejo izpadati lasje. Ukrepi proti izpadanju las pa so v tem primeru drugačni. Namreč masaža ali pa zdrava prehrana nam v tem primeru ne bo pomagala. Proti izpadanju las dejansko v tem primeru ne moremo narediti nič, lahko pa nosimo lasulje, ki sicer izgledajo bolj slabo, večina jih je tudi narejena iz sintetičnih (plastičnih) las, na katere imamo lahko alergično reakcijo. Boljša izbira so lasni sistemi. Ti so narejeni iz naravnih las, ki se držijo mikromrežice, tudi sam lasni sistem potem izgleda tako kot da bi imeli prave lase.

Proti izpadanju las v  primeru da so vzrok razni hormoni ali pa bolezni, pa lahko jemljemo posebne namenske tabletke, ki te hormone uravnavajo.