Avtomobili in oprema

Letne gume

18. februarja 2014

Letne gumePočasi se bliža konec zimskega časa, s tem pa tudi konec snega in zasneženih cest ter konec obvezne uporabe zimskih gum. Kaj pa, če imate stare letne gume, ki imajo premalo profila, ali pa celo razpoke na sami gumi? Potem je pravi čas za nakup novih letnih gum. To lahko opravite na naslednji spletni strani: http://www.gumecenter.com/letne-gume.

Na tej strani lahko najdete najkvalitetnejše letne gume, najbolj priznanih svetovnih proizvajalcev gum za vozila. Še ena posebnost pa je, da so vse gume na tej strani precej cenovno ugodne in nimajo previsokih cen. Letne gume so priporočljive pri temperaturah višjih od sedem stopinj Celzija. Morajo pa imeti vsaj 1,6 mm profila, kar predpisuje zakon. Nekateri strokovnjaki pravijo, da je priporočljivo za suho cesto imeti vsaj 2,5 milimetra profila, za mokro cesto pa kar 4 milimetrov profila na gumi, da bo zavorna pot kar se da krajša in boste tako tudi vi bolj varni na cesti.

Gume so najbolj pomemben sestavni del vašega avtomobila, saj so edini del avtomobila, ki ima dejanski neposredni stik s cestiščem, zato je potrebno redno vzdrževati svoje gume ter jih po potrebi tudi menjati. Kot je že omenjeno, če potrebujete nove letne gume, potem le hitro obiščite spletno stran omenjeno višje v članku.