nalepke
Storitve in trgovina

Nalepke za vse vaše potrebe

18. julija 2023

Samolepilne etikete imajo res pestro možnost uporabe. Skoraj vsaka industrija ima potrebo po določenih etiketah. Etikete in nalepke se lahko uporablja kot del proizvodnje, lahko pa se jih uporablja tudi za okrasitev vaših izdelkov. Poznamo več vrst nalepk, zato je treba dobro definirati, za kaj potrebujete nalepke, preden začnete s tiskom nalepk. Čeprav se morda na prvi pogled ne zdi, so si lahko etikete med seboj precej različne. Tu se ne govori samo o grafiki in obliki, ampak tudi materialu nalepk.

Grafika na nalepkah

Pri nalepkah je precej pomemben njihov videz. Morajo sporočati točno tisto, za kar so namenjene. Če gre za nalepko, ki je promocijska, mora sporočati ravno to in takrat je logotip podjetja na nalepki zelo pomemben. Če pa gre za etiketo, ki je nalepljena na izdelku, pa mora sporočati ime izdelka, dodatno pa etikete podajo še dodatne informacije o izdelku kot so sestavine ali pa navodila za uporabo.

Vrste nalepk

Ločimo kar nekaj vrst nalepk. Seveda so najbolj klasične okrogle nalepke. Te se največkrat uporablja kot promocijski material in na njih je velikokrat logotip podjetja. Seveda pa se jih lahko uporablja tudi kot etikete, kjer je napisano slovensko navodilo in sestavine določenega izdelka. Potem so tu še ostale oblike nalepk, kot so kvadratne, pravokotne, ovalne ali celo oblika po vaši želji. Nalepka, ki si jo izberete je lahko namenjena ročnemu ali strojnemu etiketiranju. Zaradi tega so lahko natisnjene na listu papirja ali plakatu, lahko gre za več nalepk na roli ali pa za svoje potrebe potrebujete posamezno nalepko.

Ker gre pogosto za nalepke iz papirja, jih je treba v nekaterih primerih potrebno dodatno zaščititi. Tako lahko pričakujete da zdržijo tudi več let in jih zunanji vplivi ne poškodujejo. To najlažje naredite s plastificiranjem nalepk ali etiket. Take etikete bodo res dobro odporne in imele bodo daljšo življenjsko dobo.