Prosti čas in zabava

Nemščina, poslovni jezik, ki ga morate znati

24. junija 2017

Že stoletja velja nemščina za svetovni jezik. Največji znanstveniki in športniki svojih časov prihajajo ravno iz nemško govorečih držav. Od Einsteina, Carla Benza pa vse do Michaela Schumacherja. Nemčija je dežela kjer nemško govori osemdeset milijonov ljudi. Poleg tega pa je nemščina nekoč veljala za jezik Evrope, dokler jo po dogovoru ni nadomestila francoščina.

tečaji nemščne

Izboljšajte možnosti za zaposlitev

Kar šteje so možnosti. Znanje nemškega jezika vam lahko prinese ogromno. Predvsem z vidika zaposlitve. Nemčija je država v katero slovenska podjetja največ izvažajo. Zato nas ne preseneča, da se vsako leto na stotine ljudi odloči za iskanje službe in boljše prihodnosti v Nemčiji. Zato pa je nemščina obvezna. Angleščina vam veliko ne bo koristila. Ne zato, ker Nemci ne bi znali angleško, gre bolj za nacionalni ponos. Enako je s Francozi, Španci in Italijani. Velike države promovirajo svoj jezik. Če želim sodelovati z njimi je znanje njihovega jezika osnovni temelj poslovanja.

Interaktivne vaje nemškega jezika

Nemščina je dokaj preprost jezik. Slovnično gledano ima zgolj štiri sklone in tri osnovne čase. Seveda govorimo o osnovni rabi jezika. V kolikor bi želeli postati zdravnik ali javni funkcionar, potem boste morali kra nekaj časa prebiti za knjigami. To pa zgolj zato, ker so določene besede precej dolge in težje izgovorjene. V grobem pa ne boste imel težav z učenjem tega čudovitega, rahlo trdega jezika. Zato ne odlašajte. Zagotovite si varno in stabilno prihodnost. Z učenjem dodatnih jezikov kot je nemščina, boste zagotovo opozorili nase in vsem sporočili, da ste pripravljeni na izzive, ki jih prinaša poslovni svet.