Razno

Pretep z barskimi stolčki

28. aprila 2017

Sinoči okoli 2:00 zjutraj, se je prigodil pretep v znanem baru v Novi Gorici. Udeleženih v pretepu je bilo kar trideset oseb in deset so jih policisti priprli. Pri pretepu so se uporabili različni predmeti tudi barski stolčki. Deset jih je utrpelo lažje posledice in trije so pristali v Šempetrski bolnišnici zaradi hudih pretresov glave. Razloge za nastalo situacijo smo povprašali načelnika policije nove gorice.

Načelnik nam je obrazložil, da se je pretep pričel zaradi zlomljenega barskega stolčka. Med pitjem se je barski stolček sesedel in oseba je to nastalo situacijo razumela kot provokacija, češ da mu je nekdo odlomil barski stolček. Brez premisleka je takoj udaril mimoidočega in takoj so vsi planili v pretep prijatelji na obeh straneh. Očividci so obravnavali to kot pijanski pretep, ki pa se je spremenil v splošnega. Udeleženci pretepa so za pretep uporabili vse kar jim je prišlo pod roko. Razbilo se je več steklenic in barskih stolčkov. Za pretep je bila obveščena policija, ki pa je prispela precej pozno, saj se je pretep prav kmalu končal. V baru je bilo ocenjene škode za približno 6.000 evrov, ki pa jo bodo morali povzročitelji pokriti.

Po besedah načelnika, je bil pretep popolnoma brez potrebe in nesmiseln. Se pa zaveda da se je pripetila perfektna mešanica dogodkov, ki pa so izvali situacijo. Od vinjenega stanja, agresivnega karakterja, obeh strani prijateljev in nerazložen dogodek. Take situacije se pripetijo malokrat, vendar jih na koncu vedno nekdo skupi. Opozoril nas pa je da lahko situacijo lahko umirimo ali pa takoj pokličemo policijo.