Storitve in trgovina

Slastne čili omake

16. maja 2017

So vam jedi brez pekočega občutka dolgočasne? Imate radi pekočo hrano? Si vedno pripravite omako, ki vsaj malo peče? Potem so čili omake BG chillies ravno za vas, vaš okus in vaše brbončice v ustih. Čili omake, ki so zelo priljubljene; največkrat kot dodatek na pico. Imajo ponudbo tako za tiste z najbolj občutljivimi brbončicami kot tudi najbolj ”vroče” čili omake, ki bodo še takega junaka spravila tako rečeno na kolena. Čili ima v sebi spojino, ki se imenuje kapsicilin. Ta v možganih aktivira tisti del, ki misli, da imamo v ustih majhen plamenček ognja. Pomagamo si lahko s kruhom, rižom ali kozarcem mleka pa tudi z kislo smetano ali polnomastnim jogurtom, ki bodo pekoč občutek v ustih popivnali in nam s tem pomagali da bo izkušnja s čili omako prijetnejša, zato imejte zgoraj naštete izdelke vedno pri sebi. Nikakor pa si ne pomagajte z vodo ali alkoholom ( razen če bo imela pijača visoko vsebnost alkohola), saj boste imeli to vročo izkušnjo potem po celih ustih ter ostalem prebavnem traktu.

čili omake

Ponujajo nam bbq omake ter klasične čili omake. Bbq omake pridobijo s posebnim načinom dimljenja, katerih osnova so domači jalapeno čiliji. Največkrat jih uporabljajo v hamburgerjih ali steakih (hrbtni del govejega mesa), nekateri pa s to sladko pekočnostjo, ki jo imajo bbq čili omake začinijo prav vsako jed. Še dandanes eksperimentirajo z različnimi kombinacijami in nam skušajo ponuditi čimveč okusov dimljenih čili omak.

Klasične čili omake ne bodo razočarale ljubitelje pekočih okusov, saj so pripravili zelo različne okuse, od srednje pekočih pa do najbolj pekočih čili omak.

Če bi po kakšni pomoti pojedli najbolj pekočega čilija ( Carolina Reaperja) bi vam pri taki bolečini lahko pomagali le zdravniki. Zapisan je tudi v Guinnessovi knjigi rekordov, saj na lestvici ostrine čilijev dosega 2.200.000 skovilov.

Si boste sedaj privoščili eno omako?