Tekoče milo
Vse za dom

Je tekoče milo za roke boljše v primerjavi s klasičnim trdim milom?

4. septembra 2021

V kopalniškem prostoru shranjujete številne izdelke, ki jih uporabljate tudi za nego oziroma med samim umivanjem. Pri umivalniku imate zagotovo tudi milo, ki pa je lahko različnih oblik. Na eni strani vse več ljudi prisega na tekoče milo za roke, medtem ko se nekateri nikakor ne morejo odpovedati milu v trdi obliki. Ste kdaj pomislili, katera oblika mila je v prednosti in zakaj?

Za tekoče milo lahko rečemo, da je precej bolj praktično v primerjavi s trdim milom. Na eni strani ga namreč porabimo ravno toliko, kolikor smo si ga odmerili, po drugi strani pa je varno shranjeno v embalaži in za seboj praviloma ne pušča madežev.

Priporočena je uporaba mila  s pomočjo senzorja

Večina gospodinjstev torej uporablja tekoče milo. Za še boljšo zaščito pred bakterijami pa je s strani strokovnjakov priporočena uporaba mila, ki deluje na senzor. Ta vrsta mila pa mora vsebovati vlažilne sestavine za nego rok. Za milnik z vgrajenim senzorjem je značilno, da odmerja optimalno količino mila v trenutku, ko zazna vašo dlan.

Nasploh pa je tekoče milo precej boljša izbira za javne prostore. Na takšen način se namreč lahko kar precej zmanjša možnost širjenja okužb. Največja slabost trdih mil je namreč ta, da po uporabi še nekaj časa ostanejo mokra. Prednost tekočih mil pa je zlasti v precej močnejšem pralnem učinku, prav tako tudi v izjemno priročnem načinu doziranja.

Priporočljiva je tudi uporaba vlažilne kreme

Na trgu lahko izbirate med številnimi tipi mil. Pred nakupom se je najbolje posvetovati s strokovno podkovanim in izkušenim osebjem. Tako boste lažje izbrali ustrezno milo za svoj tip kože. Obenem pa strokovnjaki priporočajo, da uporabljate še kremo za vlaženje rok.

Vse bolj pa postaja priljubljeno tekoče milo domače izdelave. Milo ne nazadnje lahko naredite kar sami, saj je postopek izjemno preprost. Če za to nimate preveč časa oziroma volje, pa si kakovostno domače tekoče milo lahko naročite tudi v spletni prodajalni.  Na voljo so takšna mila, ki so brez škodljivih umetnih dodatkov in barvil. Slednje je za vse bolj zahtevne kupce izjemnega pomena in za takšno tekoče milo so pripravljeni odšteti tudi kakšen evro več.