Storitve in trgovina

Za boljšo žetev uporabite predsetvenik

8. februarja 2017

Predsetvenik v nekaterih predelih Slovenije imenujemo tudi kultivator. To je dodatna oprema za traktor, s katerim dosežemo, da na polju čim bolj izkoristimo hranilne snovi, dobro poravnamo in ustrezno pripravimo tla za setev. Znano je namreč, da je kakovost dopolnilne obdelave tal odvisna od učinkovitosti kmetijskega pripomočka.

Pri podjetju Gorenc ponujajo dve vrsti in sicer kultivator/predsetvenik Granoter 2l in kultivator/predsetvenik Granoter 3l.

predsetvenik

Kaj nam ponuja kultivator/predsetvenik Granoter?

Vsebuje 2 ali 3 vrste peres in je primeren za obdelavo srednje težkih in bolj težkih tal. Če je podlaga nekoliko nezahtevna jo obdela že v prvem prehodu, vsekakor pa je bolj učinkovit pri višji delovni hitrosti. Njegova obdelovalna površina lahko seže tudi do 15cm v zemljo.

Ima tudi kar nekaj dodatne opreme in sicer valj, ki je namenjen površinskemu rahljanju in predvsem drobljenju zemlje. Ima spiralno zavite letve, ki mu omogočajo učinkovitost. Omogočen je tudi na namestitev na nove ali rabljene kultivatorje.

Rahljač osi je namenjen rahljanju in dvigovanju zemlje točno za kolesi in dopušča nastavljivost po višini, prav tako pa je tudi ta omogočen za prenos na nove in rabljene predsetvenike

In pa rahljalna deska , ki je v osnovi namenjena izravnavi brazd po celotni širini. Prav tako je dopuščena nastavljivost po višini. Gibko vzmetenje ji med drugim omogoča zelo dobro storilnost, tudi njo pa lahko namestimo na nove in rabljene predsetvenike.

Prav zaradi široke ponudbe in dobri dodatni opremi je predsetvenik podjetja Gorenc izjemno kvaliteten in priljubljen na trgu, tako da se ga priporoča vsakemu kmetovalcu.