zelenortski otoki
Prosti čas in zabava

Zelenortski otoki so idealna destinacija za naslednje počitnice

11. aprila 2024

Imate tudi vi radi potovanja in že komaj čakate, da se odpravite na naslednjega? Potem vam svetujemo, da se podate na Zelenortske otoke. Zelenortski otoki slovijo po čudovitih peščenih plažah, živahnih mestih in osupljivi naravi.

Veliko ljudi naravnost obožuje potovanja – nekateri imajo raje organizirana, kjer je vse v naprej določeno, spet drugi pa gredo na potovanje raje v lastni režiji, saj imajo tako več svobode pri raziskovanju novega kraja. Kakorkoli že, vsem je skupno to, da imajo radi potovanja. Lepih kotičkov sveta pa je toliko, da je včasih prav težko izbrati, kam bi se odpravili. Mi vam tokrat svetujemo, da obiščete Zelenortske otoke, saj vas bodo prav gotovo navdušili. Gre za skupino oto(č)kov v Makaroneziji, kjer se stikata evropska in afriška kultura. Ponašajo se s prijetnim podnebjem, saj je tam večino časa prijetno toplo (temperature redko padejo pod 20 stopinj Celzija) in zelo redko dežuje. Zelenortski otoki ležijo relativno blizu Evrope, zato ne boste rabili odšteti pravega malega bogastva za letalsko karto, kar je gotovo še ena odlična novica. Navdušila vas bo tudi njihova kulinarika in ljudje. Na Zelenortskih otokih lahko uživate v rajskih peščenih plažah, kjer boste gotovo pozabili vsakdanje težave, preizkusite se lahko v različnih vodnih aktivnosti, denimo snorkljanju, obiščete prelepa mesta, se sprehodite do vulkana, se navdušujete nad avtohtonimi živalskimi vrstami, na otoku Sal najdete tudi soline, Boa Visti doživite pravo puščavo, v Pedra Lume Craterju pa se namakate v slanem jezeru – slana voda pa ima veliko pozitivnih učinkov na naše telo. Zelenortske otoke lahko obiščete vse leto, največ povpraševanja pa je decembra. Od junija do oktobra zapade največ dežja, a so takrat cene namestitev in storitev bistveno nižje, november pa je naravnost idealen, saj se deževno obdobje konča in boste lahko uživali v prijetnih temperaturah okoli 28 stopinj Celzija.

Če tudi sami uživate v potovanjih, vam svetujemo, da naslednjič obiščete Zelenortske otoke. Verjemite, da vam ne bo žal, saj vas bodo prepričali s svojo naravo, ljudmi, kulinariko in še čim.