biološka čistilna naprava
Vse za dom

Biološka čistilna naprava

6. maja 2022
Biološka čistilna naprava je odličen način za tretiranje odpadnih voda. Le to v posebnem postopku očisti, čisto vodo pa nato zbere v za to namenjeni posodi. Vse, kar vam prinaša biološka čistilna naprava – pregled ponudbe in informacije o njeni uporabi, lahko najdete na spletni strani podjetja Gorec. Poleg vgradnje čistilne naprave pri vas doma, vam nudijo izčrpno svetovanje, ki vam lahko zelo pomaga pri končni odločitvi. S tem odličnim izdelkom pa boste marsikaj tudi pridobili.
Da boste lažje razumeli, za kaj je ta pripomoček nadvse uporaben, naj na kratko razložimo njeno delovanje. Biološka čistilna naprava Solido SMART deluje v štirih korakih: med prezračevanjem se s pomočjo pihala v prostor naprave dovaja zrak, ki skrbi za oskrbo mikroorganizmov s kisikom, s čimer se zagotovi ustrezno mešanje v sami posodi. Sledi faza denitrifikacije, ki poskrbi za izločanje dušika iz vode. Ta faza pa je poljubno nastavljiva do maksimalno 60 minut. Nato nastopi 90-minutna faza sedimentacije, med katero se prekine dovajanje kisika in mešanje vsebine, kar omogoča nalaganje sedimenta na dnu posode. To pa je ključni korak, ki vodo očisti blata in sedimentov. Naprava nato očiščeno vodo izčrpa in jo shrani v za to namenjeni zbirni posodi.

Zakaj se odločiti za Solido SMART v plastičnem ohišju

Tehnološko dovršen nemški sistem Solido SMART se uporablja za tretiranje odpadnih voda. Ta vrhunski produkt je plod večletnih raziskav in študij. Je izredno učinkovita biološka čistilna naprava, saj se v primerjavi z drugimi sistemi tvori kar 25 % manj mulja. Njeno delovanje je zelo tiho, porabe elektrike pa neverjetno nizka – le do 49 kWh na osebo/leto. Da bi lahko uporabnik kar se da optimiziral porabo energije, vam je omogočen tudi vklop dopustniškega režima z zmanjšanim delovanjem. Sistem vam bo vse morebitne sistemske napake hitro javil, prav tako pa vas glasno opozoril tudi na izpad elektrike in druge napake. Vaša voda iz gospodinjstva bo tako vedno očiščena.