bolečine v kolenu
Zdravje

Kaj pomenijo bolečine v kolenu?

17. julija 2021

Veliko je bolezni in bolečin, ki nas zaustavljajo pri vsakdanjih opravilih. Za nekatere je zdravljenje dolgotrajno in izmučeno, pri nakitenih pa pomagajo že zdravila in kakšna mazila. Na primer zelo nadležne so bolečine v kolenu. Velikokrat se pojavijo pri športnikih ali tistih, ki so veliko na nogah. Take bolečine lahko povzroči tudi kakšen napačen gib in starost tudi veliko prispeva. Vsaka bolečina, ki jo občutimo lahko pomeni nekaj in da boste prepoznali svoj primer si preberite o tem kaj pomenijo bolečine v kolenu na spletni strani trgovine Smrekovit, https://www.smrekovit.si/artroza.

bolečine v kolenu

Poleg tega, da si lahko na njihovi spletni strani preberete kaj so določene bolečine v kolenu, si lahko kupite tudi smrekove kreme in obloge za lajšanje bolečin. Vsi izdelki so naravni in imajo certifikate, zato so vredni nakupa. Za več izdelkov pa si oglejte še ostale podstrani. Sedaj pa bomo več povedali o tem kaj so bolečine v kolenu, oziroma aritoza. To je obraba sklepov, tam kjer se nosi večino telesne teže. Poleg kolena sta to še kolk in hrbtenica, zato se tam aritoza tudi največkrat pojavlja. Če tega ne zdravimo, lahko povzroča še več bolečin ali pa se pojavi vnetje in kaj hujšega. Bolečine na takih predelih so lahko zelo neznosne, nekateri zaradi njih prenehajo s hobiji in se zapustijo.

Prvi znaki bolečine v kolenu, oziroma aritoze so občutljivost in okorelost sklepov. Ponavadi se čuti med hojo, najhujše pa postane zvečer, ko so sklepi utrujeni. Naslednji znak so otekline, katere so naraven odziv organizma. Opazijo se kot trše bunkice, oziroma vozlički ob sklepu. Zadnji znak pa je zmanjšana gibljivost in občutek zatekanja. Ker so prisotne take bolečine se večina odloči rajši za počivanje in sedenje, saj se tudi koleno ni več funkcionalno, oziroma se zmanjša njegova gibljivost. Aritoza je najbolj prisotna pri starejših, zato, če ste še mladi vam ni treba skrbeti, da bi se to doletelo ravno vas.