Prosti čas in zabava

Brač, najlepši otok na Hrvaškem

20. januarja 2023

Hitro bo tukaj poletje in mnogi že razmišljajo, kam na dopust. Kot vsako leto, jih bo mnogo odšlo na zelo priljubljeno hrvaško obalo. V Dalmaciji mnogi najdejo tisto kar potrebujejo. To so prekrasne plaže, dobrosrčni ljudje ter prelepo naravo. Prav tako mnoge pritegne otok Brač, ki vedno bolj priljubljen med turisti. Je največji otok v sami Dalmaciji. Tukaj najdete tudi zelo priljubljeno plažo, ki jo obišče nešteto turistov iz celega sveta. Danes ni težava, kako priti na sam otok. Najdemo kar nekaj trajektnih povezav, ki pa so res v poletnem času zelo obremenjene.

Otok Brač leži v srednjem delu Jadrana. Poleti tukaj najdete turiste iz celotnega sveta, ne samo naše turiste oziroma družine. Vedno bolj je znan otok, saj na njem najdete ogromno znamenitosti oziroma rekreacijskih zanimivosti. Če ne poležavate radi cel dan na plaži, nič zato. Sigurno vam ne bo dolgčas, saj vam otok ponuja res ogromno stvari za raziskovati. Prijazni domačini vam bodo pomagali, če se sami ne boste znašli.

Brač

Otok Brač je tretji največji otok na Hrvaškem. Ampak ne se ustrašit, da ga ne boste prevozili v enem dnevu. Saj je dolg samo 40 kilometrov in širok samo 12 km. Nudi vam tudi eno najlepšo razgledno točko na sam otok in okolico oziroma ostale otoke. Seveda ne splača se vam sem pripeljati samo za en dan. Ko planirate Brač si vzemite nekaj dni, da ga res v celoti obiščete. Lahko najamete apartma, spite z domačini ali pa poiščete kakšen prijeten kamp. Prav tako ne boste ostali lačni in žejni. Prijetnih restavracij je ogromno, prav tako vas lahko gostijo domačini, ki vam z veseljem ponudijo domače dobrote. Ne pozabite na oljčno olje. Najboljše, če še nimate nič rezervirano, da pregledate malo spletno stran in se čim prej odločite. Brač vas ne bo razočaral, še naslednje leto se boste podali na čudovite plaže.