parketi
Vse za dom

Parketi za vsak dom

27. februarja 2023

Ste v fazi menjave talne obloge? Te imate zelo veliko težavo, saj se je danes res težko odločiti katera talna obloga je najboljša. Parketi so tisti, ki še vedno obljubljajo neko toplino in domačnost. Saj vemo, les daje toploto, prav tako sproščenost. Že nekoč so naši stari starši poznali parket, ampak danes se je veliko spremenil. Postal je bolj kvaliteten, bolj obstojen in dobimo ga v različnih barvah in v mnogih vzorcih. Na spletni strani si lahko ogromno preberete o parketu, prav tako vidite kakšne vse barve vam ponujajo.

Parketi niso samo za starejše domove, kot mnogi pomislijo. Danes se poda k vsakemu pohištvu, prav tako v moderni dom. Še vedno spada pod leseno talno oblogo, ki je vedno bolj priljubljena talna obloga. Tisti, ki si želijo košček narave doma, je idealna izbira za njihov dom. Paketi so narejeni iz naravnega materiala, to je les. Lahko ga tudi kombiniramo, saj se lepo poda k kamnu, steklu ali kovini. Malo domišljije in imate lahko zelo lepo opremljena tla z parketom. Ponuja vam veliko različnih možnosti opremljanja. Še vedno je na prvem mestu hrast, ki je nekako najbolj priljubljen, ampak ne zaostajajo oreh, bor, macesen in druge vrste lesa.

parketi

Parketi so narejeni iz naravnega lesa, kar pomeni, da domu prinese naraven pridih. V prostoru se boste počutili prijetno, sproščeno in mirno. Do danes parket ni izgubil svojega čara. Prilagaja se v vsak prostor, ne glede na vlažnost prostorov. Tudi talno gretje lahko imate po tleh, saj parketu nič ne škodi. Posebnega čiščenja ne potrebuje, prav tako ne drugega vzdrževanja. Sploh ni občutljiv na dotik, prav tako ne na divjanje majhnih otrok. Glede polaganje pa prepustite strokovnjakom, da bo urejeno, kot se šika. Položite ga lahko povsod, ne samo v stanovanjske objekte. Lahko pa izbirate med gotovim parketom ali klasičnim, izbira je vaša.