Zdravje

Ste že slišali za homeopatsko zdravljenje bolezni?

15. marca 2014

Homeopatsko zdravljenje bolezniZdravila, ki jih v lekarnah kupimo za odpravo bolezni, velikokrat nimajo želenega učinka, čeprav smo zanje zapravili kar nekaj denarja. Včasih se na tak način bolezni ne da odpraviti ali preprečiti njenega ponovnega pojava. Homeopatsko zdravljenje bolezni je alternativa uradni medicini. Uveljavilo se je v 18. stoletju in temelji na prepričanju, da se podobno zdravi s podobnim, se pravi da v telo vnašamo snovi, ki so odgovorne za nastanek bolezni. Za razliko od uradne medicine, se homeopatsko zdravljenje bolezni osredotoča predvsem na vzrok nastanka bolezni in ne odpravlja zgolj simptomov. Sočasno zdravi tako dušo in telo.

Homeopatsko zdravljenje bolezni se izvaja z zelo razredčenimi zdravili, ki ne vsebujejo druge snovi kot vodo, sladkor ali alkohol, ki aktivirajo imunski sistem. Posledično se sprostijo protitelesa, ki reagirajo na škodljive snovi. Zdravnik homeopat ustrezno zdravljenje priporoči glede na znake in simptome bolezni, prehranjevalne navade pacienta, načina njegovega življenja in podobno. Pri izboru zdravil homeopat ne upošteva le simptomov, temveč tudi mnoge druge dejavnike, kot denimo značajske lastnosti pacienta. Najpogostejša zdravila so v obliki majhnih kroglic, obstajajo pa tudi v obliki tablet, kapljic, mazil in praškov. Ali je bilo predpisano zdravilo pravo, je znak poslabšanja prvega simptoma, saj kot smo že omenili na začetku članka, v telo vnašamo podobne snovi kot tiste, ki so povzročile nastanek bolezni. Poleg pravilnega izbora zdravila na trajanje zdravljenja vpliva več različnih dejavnikov, kot so pacientova disciplina in starost, odpornost in odzivnost organizma ter od resnosti bolezni. Homeopatsko zdravljenje bolezni lahko traja nekaj mesecev ali tudi več let.

Homeopatska zdravila lahko zdravijo bolezni, ki še niso povzročile prevelike okvare tkiv in organov. Homeopatsko zdravljenje bolezni je primerno za odpravo alergij, vnetij, kožnih težav, depresij, razvojnih motenj, menstrualnih motenj, revmatskih bolezni, motenj zbranosti, različnih strahov, hiperaktivnosti, nespečnosti, glavobola, zvonjenja v ušesih in drugih težav. Zaradi pomanjkanja prepričljivih znanstvenih dokazov medicina takšne metode zdravljenja ne podpira.