Storitve in trgovina Zdravje

Pedimed – medicinska nega nog

20. marca 2014

Nega nog PedimedSe srečujete z odvečno ali razpokano kožo na podplatih? So vaši nohti vraščeni ali pa se jih lotevajo glivice? Stopalo je še posebej potrebno dobre nege, saj spada med najbolj obremenjene dele človeškega telesa. V Centru Pedimed poskrbijo za nego nog na enem mestu. Kurje oko, vraščeni nohti, zadebeljena koža, glivični nohti ali odvečna koža na stopalih so neprijetne težave, ki nastanejo zaradi neprimerne obutve ali drugih razlogov. Za saniranje je potreben ustrezen tretma, imenovan medicinska pedikura. Medicinsko pedikuro opravljajo v Centru Pedimed. Pri tem strokovno usposobljeno osebje uporablja kirurško sterilne inštrumente ter vrhunsko in najsodobnejšo opremo. Vsako storitev vodijo kartotečno in slikovno, tako da lahko zelo hitro ocenijo, ali sanacija poteka po načrtih.

Se vaš noht drobi, debeli, je rumene barve in neprijetnega vonja? To so znaki glivične okužbe nohtov. Glivice na nohtih so zelo pogosta zdravstvena težava s stopali, ki pa jo je seveda mogoče tudi odpraviti. V Centru Pedimed z nebolečimi posegi odpravljajo glivične okužbe in sanirajo poškodovane nohte. Vraščeni noht je tudi ena večjih težav s stopali. Pri vraščenem nohtu se stranice zarastejo v kožo ob nohtu in režejo mehko tkivo, kar povzroča hude bolečine. Sanacijo vraščenih nohtov se izvaja s 3TO sponko, ki pacientu nudi hitro olajšanje in ne prinaša nobenih težav pri nošenju obutve. Tudi odstranjevanje trde kože je storitev, ki jo nudijo svojim strankam. Trdo kožo odstranjujejo strojno in ne z namakanjem v vročo vodo. Da pa se takšne in drugačne težave s stopali ne bodo več pojavljanje, pa v Centru Pedimed svojim strankam svetujejo glede pravilne izbire izdelkov, kot so kreme, spreji, sredstva za glivična obolenje nohtov in podobno.

Poleg medicinske pedikure nudijo tudi storitev kozmetične pedikure z lakiranjem. Vaše nohte lahko oblikujejo, jih skrajšajo, nanešejo ustrezne kreme in jih polakirajo. Zagotovljeno vam je, da boste z njihovim opravljenim delom zelo zadovoljni. Tako si boste med poletjem spet lahko privoščili nošenje sandalov in drugih odprtih čevljev.