Vse za dom

Otroška trgovina – kako izbrati pravo?

19. marca 2014

Otroška trgovina Mali vragciOtroška trgovina se je že zdavnaj preselila na splet. Povpraševanja po otroški opremi je veliko, ponudba je zelo raznolika in primerna za vsak žep. A pozor: danes lahko z nekaj kliki že čisto vsak odpre novo spletno trgovino. Kupovanje na spletu je  udobno in ugodno, vendar je prav zaradi porasta številnih  ponudb trgovin potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil, ki vam bodo zagotovila, da na koncu ne boste ostalih praznih rok.

Prvo in osnovno pravilo kateregakoli spletnega nakupa je, da se pozanimate o pogojih vračila, v kolikor vam kupljeni izdelek ne bo odgovarjal.  Nekatere trgovine namreč sprejemajo vračilo izdelkov samo na vaše stroške poštnine, kar vam lahko močno dvigne končno ceno izdelka, zato vedno preberite pogoje poslovanja, predvsem če nakup opravljate prvič. Pozanimajte se tudi, pri kom kupujete. Otroške trgovine rastejo kot gobe po dežju, zato nekaj previdnosti ne bo odveč! Kdo stoji za spletno trgovino? Je to oseba, podjetje, imajo na njihovi spletni strani naveden kontakt, sedež podjetja? Vse to so podatki, ki ne le da morajo biti objavljeni, temveč jih bodo resni prodajalci tudi izpostavili in to je za vas tudi neke vrste garancija, v kolikor bi se nakup ponesrečil.

Ker kupovanje potrebščin za otroka predstavlja že skoraj manjšo finančno investicijo, vam resna otroška trgovina tudi nudi neko garancijo na določene izdelke, denimo vozičke, posteljice, avtosedeže in podobno opremo za otroka. Daljša kot je garancija, bolj ste lahko prepričani v kakovost izdelka, poleg tega pa vam večina spletnih trgovin nudi ogled izdelka v živo po predhodnem dogovoru, saj je zaradi velike konkurence tudi njim v interesu zadovoljna stranka. Otroške trgovine, ki se pojavljajo zgolj na Facebooku, brez resne predstavitvene spletne strani in kontaktnih podatkov, kar pozabite. V takem primeru ne morete biti z gotovostjo prepričani o poreklu izdelka, kar pa je ključnega pomena, saj morajo izdelki za otroke ustrezati določenim merilom kvalitete oz. morajo imeti ustrezno homologacijo.

Za pravo izbiro otroške trgovine se lahko pozanimate tudi po različnih forumih in spletnih klepetalnicah, ki so najboljši odraz zadovoljnih in manj zadovoljnih strank. Sicer pa zaupajte instinktu in prvemu vtisu, v tem primeru predstavitveni spletni strani. Če je ta bila nazadnje ažurirana pred nekaj meseci, morda ta trgovina ni ravno najboljša izbira. Vsekakor pa obstaja več prednosti kot slabosti. Ena je gotovo nakup iz udobja domačega fotelja, ugodne cene in brezplačna poštnina nad določeno vrednostjo. Vam pa preostane samo še to, da počakate na poštarja!