Prosti čas in zabava

Prelepe znamenitosti Slovenije

26. januarja 2015

Znamenitosti SlovenijeSte na dopustu ali pa v penziji in ne veste kaj bi počeli, da vam nebi bilo dolgčas. No če ste eden izmed dolgočasnežev potem morate it malo ven na pot in pogledati naše znamenitosti kajti, ko boste šli na kakšen izlet boste gotovo presenečeni kaj vam ponuja ta naša majhna državica. Te znamenitosti Slovenije, ki jih bom tu naštel niso vse kajti jih je veliko več, kar pa lahko izveste več na spletni strani www.slovenijanadlan.si.

Če se odločite it na svoje potovanje v katerem boste šli pogledat znamenitosti Slovenije se pripravite kajti čeprav smo majhna država imamo veliko stvari, ki bi marsikoga navdušile. V Sloveniji imamo veliko turističnih destinacij in adrenalinskih parkov. V Sloveniji so tudi najbolj obiskana smučišča saj so zmeraj napolnjena z gosti. Ena od turističnih znamenitosti Slovenije je tudi Portorož in naše morje, ki obsega samo okoli 40 km obale. Kljub temu se tam najde veliko za počet, ker je ena najbolj obiskovanih destinacij v Sloveniji. Lahko si greste tudi pogledat Sečoveljske soline, ki so največje in še zmeraj delujoče. Portorož je začel veliko delati za mladino in če ste športnik potem vam tudi nudijo različne športe, ki se jih lahko kadarkoli vključite. Če imate radi veliko ljudi morate v Portorož it med poletjem, ker so takrat odvijajo razni festivali.

Bled je tudi zelo obiskovan saj je perfekten kraj za pare in vse tiste, ki se imajo radi. Bled je eden od znamenitosti Slovenije saj je drugi najbolj obiskovan kraj v Sloveniji. Če imate radi romantiko potem ne smete pozabiti vožnje z ladjico po Blejskem jezeru saj je nepozabna in na koncu se boste popeljali do otočka, kjer je na njem cerkev, ki lahko paru izpolni njuno željo. Nikar ne smete pozabiti okusiti Blejske kremšnite saj so to tudi ena izmed turističnih znamenitosti Slovenije. V Bledu imate razne športne aktivnosti, ki jih ponujajo v poletnih in zimskih sezonah.

Če vas zanima zgodovina se lahko odpravite do Tolmina kjer imajo muzej prve svetovne vojne in si lahko tudi ogledate eno od turističnih znamenitosti Slovenije in to je reka Soča, ki je znana po pesniku Simonu Gregorčiču.  Če vas zanima bolj temna stran Slovenije si morate it ogledati Postojnsko jamo v kateri imajo za vas na ogled človeško ribico, ki je zavarovana. Postojnska jama je ena največjih jam v Evropi in je ena od turističnih znamenitosti Slovenije, ki da največji prihodek državi.