Storitve in trgovina

Rabljene golf žogice

3. julija 2014

Golf žogiceSpletna stran golfzogice.si vam ponuja poceni rabljene golf žogice pestre izbire. Rabljene golf žogice se od novih da razlikovati šele ob natančnejšem pregledu žogic. Lahko vsebujejo sledi markerja in pa korporativne logotipe.

Golf žogice so majhne žogice z okroglimi vdolbinicami, notranji del golf žogice je izdelan iz elastičnega jedra iz gume, prekrito z težko silikonsko prevleko. Uporabljajo se pri igranju golfa. prve žogice pa so bile izdelane iz zunanjega usnjenega dela in nagačene z gosjim perjem, najboljše so bile iz kuhanega gosjega perja. Šele v drugi polovici 19. stoletja so se začele razvijati žogice, kot jih poznamo danes.

Golf žogice poleg obleki in obutvi, kompletom palic za golf, torbe in rokavic, spadajo k opremi za igranje golfa. Golf žogice so po večini bele barve, lahko pa jih najdemo tudi v drugih barvah, na primer v rožnati, rumeni, oranžni, rdeči…

Tudi pri modernih golf žogicah kar nekaj časa ni bilo enotnih standardov za velikost in težo, bile so različno težke in velike. Šele leta 1968 so določili za profesionalne tekme, ki je v premeru lahko merila 42,67 mm in težka 45,93 g. Pri nekaterih večjih tekmah in tekmovanjih je velikost in teža golf žogice predpisana od tekmovalne komisije, včasih pa zahteva tudi, da morajo vsi igralci igrati z žogicami istega proizvajalca, saj sta teža in velikost žogic odvisna od njihovega proizvajalca.

Današnja nova tehnologija je omogočila izboljšano kvaliteto golf žogice in je zanesljivejša v letu in kotaljenju, spremenila se je tudi velikost golf žogic in število vdolbinic.